Arbil, on dormir i menjar


On dormir, allotjament:


Per la zona del centre, i els carrers al voltant de la ciutadella i el bazar, és on hi ha més oferta d’allotjament. Des de hotels luxosos, a apartament molt complerts, hotels de gama mitja i alta, a justíssims i no massa higiènics hotels molt assequibles, la majoria d’aquests últims es troben als voltants del bazar.

En la majoria d’ells, es poden aconseguir descomptes regatejant.


- Motel pak: novíssim establiment que disposen de diferents apartaments a un preu mig/alt (aprox 60€ l’apartament on hi poden arribar a dormir 4 persones), però molt nets i còmodes. El recomanem pel personal molt amable i hospitalari que ens va acollir de primera. Dispo


sen de cuina per cada apartament i algunes habitacions amb vistes a la Ciutadella. El motel queda entre els carrers Qalat st. i 10 meter st., just a l’altre banda del bazar.


- Malaysia motel: davant el Motel Pak, de característiques similars.


- Baba hotel: hotel molt correcte i amb un excel.lent restaurant, davant la Ciutadella. Personal molt amable. Qalat st. davant de la ciutadella a la part opsada al bazar.


- Jabbar Palace hotel: de gama alta, per uns 100$ la nit. Cèntric.


- Sheraton: és l’hotel més luxós de la ciutat. Nosaltr

es hi vam anar a parar buscant l’únic caixer en ús de la ciutat. Ambient de ministres i empresaris, cotxes de luxe, guardaespatlles, amb olor de màfia i corrupció, amb unes mesures de seguretat extremes. Creiem que pot ser per aquests motius un dels llocs més perillosos de la ciutat. Si podeu, s’ha d’evitar.



On i què menjar:


L’oferta per menjar és variada. Pel centre hi ha diversos restaurant de kebab on es pot menjar uns pinxos a molt bon preu, per la mateixa zona hi ha restaurants, la majoria formen part d’hotels, per preus molt raonables i amb una exquisida cuina kurda amb refinades influències perses. Dins d’alguns dels luxosos i lluminosos centre comercials que hi ha cap a les afores, podem trobar restaurant amb cuina kurda (estofats amb arròs, pinxos a la brasa i altres plats elaborats, àrab (hummus, mutabb

al,..) i internacional (pizzes, pasta...)

Hotel Baba, amb un excel·lent restaurant de cuina persa i kurda. Es troba just davant de la Ciutadella.


Al immens centre comercial Shahab, a les afores de

la ciutat, hi ha un col·losal restaurant amb excel·lents especialitats kurdes. Amb multituds de 4x4 al estil “Golf Pèrsic” aparcats. També hi ha jardins on prendre te i fumar narguila. Tracte amable. Per arribar-hi, la millor opció és un taxi, que no hauria de costar més de 3000 Din

ars.


A la gran cruïlla dels carrers Shaqlawa St i 10 meter st., molt aprop de la ciutadella hi ha alguns restaurants senzills de kebab a molt bon preu.


Als voltsnts del bazar Qaysari hi ha moltes gelateries, llocs on preparen sucs de fruites i parades de dolços.


"Dolços molt dolços!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada