Sheki, antic pas de la Ruta de la Seda


Sheki està considerada una de les ciutats més boniques d'Azerbaijan , amb un paisatge verd i frondós, el que denota que les pluges hi són freqüents. El lloc amb més encant de la ciutat és un antic caravansarai convertit en un hotel.
Es tracta d'una ciutat molt antiga, de fet està considerada com la ciutat més antiga del Caucas. És un antic pas de la ruta de la seda entre Bakú, Tbilisi i Turquia, va arribar a tenir cinc importants caravanserais entre els segles XVIII i XIX. Era coneguda per les espècies, les teles de seda i les artesanies.

Com arribar: hi ha busos que comuniquen amb Bakú de forma regular, amb una durada aproximada de 7 hores, en funció de l'estat de les carreteres i de l'autobús. 

Llocs per visitar: És una ciutat petita en moviment continu. Els llocs més interessants són:
- Xan Sarayi: antiga fortalesa que es troba al final del poble. El palau (Khan's Palace) del segle XVIII és petit amb una decoració laboriosa tant de les parets exteriors (figures turqueses geomètriques) com de les interiors (gravats d'estil otomà). Els jardins exteriors tenen arbres immensos i són agradables per fer un tomb, si la pluja ho permet. 
La fortalesa alberga també dos museus: el de història local i el d'artesanies
- La ciutat antiga: la principal atracció de la ciutat és el caravansarai, del segle XIX que ocupa un espai destacat en el carrer principal que comunica l'entrada de la ciutat amb la fortalesa. Hi ha tres mesquites del segle XIX, que juntament amb un passeig entre les cases antigues d'estil otomà, permetran completar la visió de la ciutat. 




Allotjament: El caravanserai segueix sent el lloc amb més encant de la ciutat per allotjar-se. Amb nombroses sales (disposa de 37 habitacions) de diferents mides i un bonic pati central. Tot i que les habitacions tenen molt encant, són força bàsiques i no sempre del tot netes. El restaurant de l'hotel serveix bon menjar en un pati amb molt agradable, per lo que resulta l'opció més còmoda en una visita ràpida a la ciutat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada