Arbil, introducció a la ciutat

Arbil (segons algunes interpretacions, quatre deus arba'ū ilū) la capital del Kurdistan iraquià, amb més d'un milió d'habitants, s'alça com una de les ciutats més prospteres de la regió. Hawler ( on s'adora el Sol) tal com s'anomena el kurd, habitada des de fa uns 8000 anys, és una de les ciutats més antigues del Món i de Mesopotàmia. Mencionada a la Bíblia, ha vist passar alguns dels grans imperis com medos, perses, grecs, parts, cristians, àrabs i kurds.

Es diu també que és la nova Dubai de l’Iraq, ja s’estan construint entre d’altres l’edifici més alt de l’Iraq (Korek Tower) un immens centre comercial (Nishtiman Mall), amb grans avingudes, cotxes luxosos... Però tot i que això es veu, la realitat de la ciutat és una embolic de cables que et freguen el cap quan camines pels carrers, i una vida orientalment frenètica a l’antic Bazar Qaysari.

Vista de la ciutat des de la ciutadella

Com accedir-hi:

L’aeroport internacional d’Arbil es troba a 6 km. del centre, encara que la majoria de gent arriba des de Dohuk en taxi compartit

Com moure’s:

El taxi és la millor manera per anar d’un lloc a l’altre de la ciutat, és molt econòmic i ràpid. Encara que en general els taxistes són honrats, és convenient pactar abans el preu, que no hauria de sobrepassar 3000 dinars, per una carrera mitja.

El centre de la ciutat es pot visitar perfectament a peu, i és molt agradable perdre’s pels carrerons del bazar. La majoria dels carrers parteixen de forma radial des de la ciutadella.

Practicament tots els taxis són toyotas nous d'un color beige cru.



Tràfic dens al centre de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada