Suleymaniah, breu introducció

Suleymaniyah (Slemani en kurd) és la ciutat més rica i pròspera de tot l’Iraq. A escassos 40 km de la frontera amb l’Iran, Suleimaniya és una ciutat relativament nova, doncs va ser creada als 1784. Ara és un del motors econòmics del Kurdistan iraquià.

La ciutat està envoltada de muntanyes, i de forma allargada s’estén a partir d’un carrer principal que desemboca al centre, el qual és tot un bazar, de fet considerat com un dels mercats més grans de l’Iraq.

És la capital de la província més al sud, ara governada per l’UPK va ser una de les zones més castigades durant la campanya de l’Anfal, com el famós atac amb armes químiques a la ciutat de Hablaja.

Suleymaniyah és una de les ciutats més emblemàtiques, ja que l’any 1973 Moula Mustafa Barzani, va proclamar des d’aquí que el Kurdistan iraquià havia de ser el 51 estat americà. A causa d’això, Saddam la va anomenar “el cap de la serp” i va començar el genocidi.

Descrita per alguns com una ciutat cosmopolita, es respiren certs aires de modernitat, doncs a la ciutat podem trobar galeries d’art, escoles de teatre, dones vestides totalment a l’estil occidental...

Com accedir-hi:

L’accés més comú és venir amb taxi compartit des d’Arbil. Suleymaniah té aeroport internacional amb vols directes a Istanbul amb AtlasJet.

Com moure’s:

Pel centre de la ciutat i pel bazar, la millor manera és recorre-ho caminant, deixant-se perdre pels nombrosos carrerons coberts i descoberts. Per anar a altres punts de la ciutat, és recomanable agafar taxis, econòmics i ràpids, quan el trànsit no saturi la ciutat. La carrera no ha de costar més de 3000 rails iraquians.

Hi ha algun autobús que creua Salem st la principal avinguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada