Excursions des d'Arbil


La millor manera de moure’s pels voltants si no disposem de cap contacte local, és contractant unconductor o taxista, que ens portarà on vulguem per uns 100$ al dia.Creiem que es una bona opció si no es disposa de molt temps, ja que entre els check points i les distàncies, són hores de cotxe.

Fins al moment actual, no hi ha transport públic per unir aquests punts.

En general, els pobles de la zona no mostren gaire interès ja que la majoria van ser destruïts durant l’Anfal i tots són de construcció nova i poc atractiva, per tant l’únic interès podria ser la seva ubicació.

- Shaqlawa

Shaqlawa a uns 50 kms. D’Arbil, és una acumulació de xalets de lloguer, botigues de música i moda, hotels i restaurants. Quasi tots els visitants són kurds, iraquians i àrabs d’altres zones, en busca d’un clima més fresc. En definitiva un resort.

- Hamilton road (Hagi Omaran) i el canó Gali Ali Beg

Aquesta ruta pels amants de les carreteres mítiques, construïda l’any 1928 per un neozelandès, va ser una de les obres d’engenieria més destacables d’orient mitjà, uneix la India amb Damasc. En el pas pel Kurdistan iraquià, al llarg d’uns 12 km, la carretera travessa un canó profund envoltat d’altes muntanyes i dos rius i dos carreteres en diferents nivells, sent aquesta la part més espectacular de la zona.


A part de l’interès paisatgístic, si es disposa del visat iranià, és un bona ruta per creuar cap al Kurdistan iranià, però abans d’intentar creuar aquesta frontera, es recomanable informar-se de com està la situació.


A la foto es poden veure les dues carreteres que corren paral·leles a
diferents nivell.


"Hamilton road"







"Gali Ali Beg"



- Cascades:

Un atractiu per la població de tot l’Iraq, són les cascades de Bekhal i les que estan en el resort Pank, que són les més altes de la regió. L’entorn habilitat per visitar-les és peculiar, rodejades de botiguetes de productes xinesos i bars on prendre un te remullant els peus amb l’aigua fresca de les muntanyes. Fins i tot, hi ha un petit estanc on les famílies kurdes remen amb barques inflables vestits amb l’indumentària tradicional.


- Rawanduz:

Situat a dalt d’un altiplà, a prop de la Hamilton Road, es troba aquest resort de luxe, de gust qüestionable, però que podria ser una bona base per qui vulgui conèixer millor les muntanyes o fer-hi algun trekking.


Fotos

"la Nàdia a punt de saltar per la cascada"



"amb l'amic kurd"





"oci kurd"


"Suportant la calor"


"Hamilton road"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada