Com entrar, sortir i moure's per Azerbaijan

- Entrada per terra:

Es pot accedir des de Geòrgia o Iran sense cap problema. Des de Nagorno Karabakh és totalment impossible.
- Entrada per aire:
Moltes companyies volen a l’aeroport internacional de Bakú. Nosaltres vam volar amb Azerbaijan airlines, i la podem recomanar per l’eficàcia dels seus serveis i preus raonables. Baltic air també hi vola amb preus ajustas.
- Entrada per mar:
Bakú és un dels ports més importants del Caspi, i des d’allà hi surten ferris cap a Turkmenbashi a Turkmenistan i Aktau a Kazakhstan.
- Com aconseguir el visat:
Quan nosaltres vam entrar per l’aeroport de Bakú el visat es tramitava al moment per 60€ per uns 8-10 dies, però ara s’ha de tramitar a l’ambaixada d’Azerbaijan a Madrid. Des de Geòrgia sabem de gent que ha tingut problemes per aconseguir-lo ja que poden trigar fins a tres setmanes, així que si es vol creuar per terra és millor portar-lo tramitat.
- Transport dins del pais:

Les ciutats del país estan perfectament connectades per una important xarxa d'autocars i marshrutkes (furgonetes amb unes 10-12 places). Molts autocars són molt vells i no és estrany que aquest s’espatlli i el recorregut es pugui prolongar el doble de temps, en canvi les marshrutkes, són molt més ràpides ja que els seus conductors solen ser força temeraris. 
La carretera que corre paral·lela al mar és la millor via del país, en regions interiors i en concret les de muntanya estan plenes de forats.
Si volem arribar a les zones més belles i remotes del Caucas azerí, no tindrem altre remei que contracar un taxi o acordar amb un conductor que tingui un lada per poder arribar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada